SM-uttagning viltspår 2019-04-28

 

Den 28 april hade avdelningen sin uttagning till årets SM i viltspår. Här är en berättelse från Anne-Marie Eklund från den dagen.

Vi gratulerar Anne-Marie som får representera Östergötland och Ingela som är reserv. Spännande fortsättning följer i skogarna runt Kolmården den 27 och 28 juli.

 

Östergötlands SM uttagning 2019

Ett roligt upplägg med tre olika stationer med olika moment som hade utmaningar för både hund och förare. Lotten avgjorde på vilken station vi startade så alla startade med olika moment och fortsatte så till nästa till vi hade varit hos alla domare och spår.

Det var otroligt torrt i markerna och det var varmt. Både hundnäsor och stövlar var täckta med frömjöl efteråt så det var tuffa förhållanden för hundarna som skulle behålla intresse och fokus hela tiden.

Alla deltagare var överens om att det hade varit en rolig och trevlig eftermiddag där både förare och hundar hade fått jobba.

När alla kommit tillbaka och domarna stämt av så visade det sig att Mocca (Mayamore Himalaya) vunnit! och Walle (Cockergold Life is Good) med sin förare Ingela Larsson Kindeland hade blivit reserv. Så underbart häftigt att få representera Östergötland i Kolmården


 


Bild på vinnaren och reserven

Till vänster Anne-Marie Eklund med Mocca. Till höger Ingela Larsson Kindeland med sin hund Walle som är reserv.

Foto: Mats Larsson Kindeland


 

 

 

 
Copyright SSRK Östergötland

 

 Design 2012 ©Webbans Illustrationer