SM Viltspår 27-28 juli 2019

 


SM i viltspår 2019

Så var det då dags att fara till Kolmården och försvara Östergötland på SM. Det var säkert sommarens varmaste helg. Tolv ekipage hade mött upp och vi var alla förväntansfulla. 

Lördagens spår lottades ut vid samlingen och sen begav vi oss direkt ut i skogen. Vi startade som ekipage nr 2  för våra domare så jag hade gott om tid att förbereda oss. Vi hade blöta handdukar och massor av vatten med oss. Mocca fick ligga på en handduk och med en över sig för att hon skulle hålla sig så sval som möjligt.

Spåren finns på SSRK´s Facebook-sida med de instruktioner vi fick.

Mocca gjorde ett mycket bra jobb, missarna stod matte för :-) Vi hittade båda spåren och klövarna utan några bekymmer.

Efter spåren blev några timmars vila innan alla samlades för midddag på Sjökrogen nere vid vattnet. En mycket god middag med dessert och kaffe avnjöts under glad samvaro och många glada skratt. Alla bröt upp tidigt med vetskapen om att det åter var tävling söndag morgon.

Vi samlades kl 09 för ny lottning. När jag hörde hur lång maxtid vi hade på oss (90 min) förstod jag att vi hade en mycket tuff uppgift framför oss. Även nu var det mycket varmt. Nu gick vi ut som första ekipage. Med blöta handdukar och vattenflaskor i fickorna tog vi oss an uppgiften. Vi letade lite i starten men sen bar det iväg. Då bryter domarna oss och säger att vi fått ett nytt uppdrag som vi måste ta först. Inget jag då - när vi hade stenkoll på spåret - uppskattade så värst mycket.

Hur som så tar vi oss an det andra spåret och finner ett rådjur. Tillbaka till spår ett för att fortsätta där vi hade slutat. Efter mycket, som jag då tyckte, spårande fram och tillbaka hittade vi hjorten vi först börjat söka efter. När jag såg spårkartan förstod jag varför jag tyckte så.

Sammanfattningsvis så var det en trött hund och en mycket trött förare som åkte tillbaka till samlingsplatsen för att invänta resultaten.

Jag tyckte hela helgen kändes bra men vet att det finns många poäng man kan missa om vi råkar gena någon eller några svårigheter. Så jag var långt ifrån säker hur långt det skulle räcka.  Det räckte till en andra plats!!

 Stort tack för att vi fick representera Östergötland på ett mycket välarrangerat SM, det blev en mycket minnesvärd helg!

 

Anne-Marie och Mocca


Prispallen på 2019 års SM i viltspår

 

Från vänster:

2:a Ann-Marie Eklund och Mocca, engelsk springer spaniel, Östergötland

1:a Mari Berglund och Reminds Teals Tyra, labrador, Västernorrland

3:a Malin Holm och SE VCH Aktiviva´s Herz Di Matti, tollare, Dalarna


Sponsorer som har skänkt priser till SM:

                                    

                                          

                     

Revatorpets Hundbutik
 Reva Ryttartorp    
 585 61 Linghem
 073 - 822 82 59
 
www.lottadriscoll.se 

  

                                      

 

 

 

 
Copyright SSRK Östergötland

 

 Design 2012 ©Webbans Illustrationer