Östgötacupen 4-5 maj 2019

 


Östgötacupen 2019
 

Första helgen i maj var det dags för den femte Östgötacupen.
Det var 14 domare och 19 förväntansfulla ekipage som kommit på lördagseftermiddagen för att spåra i de vackra Kolmårdsskogarna. Vi hade deltagare från olika delar av Sverige och t o m ett ekipage från Danmark, kul!

Efter lottdragning på lördags eftermiddagen fick deltagarna följa med sina domare ut till spåren. Några domare hade två ekipage på lördagen och några hade två ekipage på söndagen. I år låg fokus på starterna, själva spåren innehöll inga större svårigheter. Både lördagens och söndagens spår var i stort sett oblodade förutom starter och sårlegor.

Lördagens spår började med att domaren sköt ett skott in i markerad ruta och därefter fick ekipagen ta tag i dagens uppgift.
Efter spåren på lördagen kunde dom som ville äta gemensam middag i Grillstugan på  Kolmårdens First Camp. Vi hade tagit catering från Oscarshälls restaurang i Strömsfors. 

På söndagen skulle föraren och hunden gå runt en uppmarkerad ruta och tala om hur många skadade djur som lämnat rutan och sedan komma tillbaka till domaren för att rapportera detta. Därefter var det okej att börja spåra.
När alla var tillbaka efter söndagsspåren började det mycket viktiga jobbet att räkna ihop alla poäng. Åsa och Karin gjorde ett kanonjobb med detta.

Sammanlagt var det möjligt att få ihop 310 poäng. När allt var räknat stod det klart att Karin Björck med sin labrador Hilda (Wild'nBeauty's No Problem) hade vunnit med 287 poäng  och på andra plats kom Eva Back med sin unga tollare Nova (Andrummets Pejl) med 271 poäng. På tredjeplats kom Roger Svensson med sin tollare Bizzie (Agrosofens Bicykleta) med 261 poäng.

 /Provledningen

Stefan, Åsa och Anne-Marie


Bild på pristagarna i Östgötacupen

Till vänster Roger Svensson med sin tollare Bizzie (Agrosofens Bicykleta), 261 poäng
I mitten Karin Björck med sin labrador Hilda (Wild'nBeauty's No Problem), 287 poäng
Till höger Eva Back med sin unga tollare Nova (Andrummets Pejl), 271 poäng

 Längst till vänster och bakom pristagarna är domarna som dömde deras söndagsspår.


 

 

 
Copyright SSRK Östergötland

Mail webbadmin Eva

 Design 2012 ©Webbans Illustrationer